Το Ubuntu-gr στο Fosscomm 2009

Printer-friendly version

Το Σάββατο και Κυριακή 9-10 Μαΐου πραγματοποιήθηκε το 2ο Συνέδριο Κοινοτήτων Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ή αλλιώς Fosscomm 2009) στο ΑΤΕΙ Λάρισας. Εκεί συγκεντρώθηκαν οι ελληνικές κοινότητες ελεύθερου λογισμικού για να παρουσιάσουν τις δραστηριότητες τους και να γνωριστούν μεταξύ τους με στόχο να βελτιώσουν την μεταξύ τους συνεργασία.

Η ομάδα του Ubuntu-gr ήταν εκεί, όπου και ο Κωνσταντίνος Τόγιας (ktogias) και ο Σόλων Σαββίδης (g00fy) έκαναν την παρουσίαση της ομάδας. Τα αρχεία της παρουσίασης μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ. Αρκετά άλλα μέλη της ομάδας του ubuntu-gr ήταν επίσης στο fosscomm για να γνωριστούν μεταξύ τους, μερικοί για πρώτη φορά εκτός του διαδικτύου, αλλά και να γνωρίσουν τις άλλες ομάδες.

Όπως γίνεται πάντα σε αυτές τις εκδηλώσεις, οι ποιο ενδιαφέρουσες στιγμές ήταν οι συζητήσεις που γίνονται στους διαδρόμους ή στην βραδινή μας έξοδο σε ένα τσιπουράδικο στην πόλη της Λάρισας, όπου μέλη από όλες τις κοινότητες συζήτησαν, γέλασαν, ξεκίνησαν flamewars και τελικά ήρθαν όλοι λίγο πιο κοντά. Το τσίπουρο σίγουρα είχε το ρόλο του σε αυτό :)

Ευχαριστούμε την ομάδα Linux του ΑΤΕΙ Λάρισας για την δουλειά που έκαναν για την οργάνωση του συνεδρίου, ήταν όλα υπέροχα! Ελπίζουμε του χρόνου να βρεθούμε πάλι ξανά, με ακόμα περισσότερες κοινότητες, ενεργές και γεμάτες ενθουσιασμό.

Περισσότερες φωτογραφίες θα βρείτε από μέλη της ομάδας στο αντίστοιχο thread του φόρουμ.

fosscomm 2009
fosscomm 2009
fosscomm 2009
fosscomm 2009